• Početna>
  • Vesti>

Popović na prijemu kod norveškog ambasadora u Prištini

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović prisustvovao je danas prijemu povodom nastavka projekta “Program stažiranja u javnim instituijama na centralnim i lokalnom nivou” u rezideniji Norveškog ambasadora u Prištini .

Zajednički projekat Kancelarije za pitanja zajednica i Norveške ambasade koji je nastao 2013. a pokrenut 2014. godine kada je Popović rukovodio ovom kancelarijom Vlade Kosova ovih dana biće nastavljen a stotinu studenata iz nevećinskih zajednica stažiraće kao i prethodnih godina u javnim institucijama na centralnom i lokalnom nivou.

Tim povodom u rezideniji Norveške ambasade održan je prijem a predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je obraćajući se prisutnima zahvalio Norveškoj ambasadi što je kao i na početku projekta 2014. godine i danas prepoznala bitnost ovog pograma.

“I danas se kao i 2014. godine sa istom energijom i razumevanjem pruža podrška i omogućava kontinuitet ovog programa.Veoma je bitno da se konačno da procenat koji je namenjen nevećinskim zajednicama u intitucijama kako bi se borili za naša prava. A vama stažistima poručujemda u trajanju stažiranja steknete neophodno iskustvo i sutra lakše nađete posao”, kazao je Popović .

Norveški ambasador na Kosovu Per Strand Sjastad izjavio je na svečanosti da je za Norvešku ovo veoma bitan projekat i da će nastaviti da pomaže i u narednim godinama.Budućim stažistima i gostima na prijemu povodom nastavka projekta stažiranja obratili su se i Dalibor Jevtić zamenik premijera Kosova i ministar za zajednice i povratak u tehničkom mandatu, Mahir Jegilar ministar javne uprave, Ivan Milojević direktor Kancelarije za pitanja zajednica i Duda Balje poslanica u Skupštini Kosova .

 

Izvor : Radio Gračanica

Foto : Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još