Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Studentskom klubu

U okviru obeležavanja Dana studenata Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas je u Studentskom klubu Studentskog centra održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Studenti našeg Univerziteta u velikom broju pokazali su humanost na delu.

Prištinski Univerzitet se može pohvaliti uspešnim studentima, a ono što je, svakako u prvom redu za pohvalu, je to što ovi mladi ljudi znaju šta znači biti dobar i human čovek.

“Ovo mi je četvrti put i koristim svaku priliku kad sam slobodna da dobrovoljno dam krv. Svi smo svesni koliko je velika stvar dati krv i spasiti nekome život”, rekla je Ana Radosavljević, student Muzičke akademije.

“Svake godine u ovo vreme je veliki odziv sudenata i oni su zaista jedna populacija koja sa takvim elanom dolazi, da je to za pohvalu”, istakla je dr Mirjana Vukadinović, transfuziolog.

Sve akcije koje su realizovane povodom obeležavanja Dana studenata sprovedene su uspešno.

“Danas završavamo obeležavanje humanitarnom akcijom davanja krvi. Prethodnih dana smo imali i Svečanu akademiju i dve predstave, sportska takmičenja, dve žurke. Sve je proteklo  u najboljem redu i zahvaljujem se svima koji su nam pomogli, pre svega Studentskom centru Univerziteta u Prištini, Univerzitetu i svim fakultetima u njemu, Opštini Kosovska Mitrovica i Opštini Severna Mitrovica”, rekao je Nemanja Biševac, student prorektor.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Studentskom klubu bila je uvod i ujedno i poziv svim humanim ljudima da se 11.maja, kada se obeležava Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Srbiji odazovu u što većem broju.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još