• Početna>
  • Vesti>

Škola “Branko Radičević” organizovala svečani prijem za buduće prvake

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici organizovala je danas  svečani prijem predškolaca.

Budući prvaci su obišli salu za fizički kulturu, kabinet za likovno i svoje buduće učionice.

Nihovi stariji drugari dočekali su ih recitujući neke od najlepših pesama iz srpske poezije i za njih pripremili tzv. koktel bajku, odnosno prigodan program dobrodošlice.

Direktor škole Ivan Zaporožac je obraćajući se roditeljima i predškolcima , rekao je da se zahvaljujući predškolskom programu podstiče razvoj dece  i omogućava lakši i uspešniji početak škole.

„ Kao škola veoma smo napredovali u proteklih nekoliko godina. Neću reći da je to zasluga jednog čoveka, nego je to zasluga kolektiva. Idemo u korak s vremenom, trudimo se da  pratimo apsolutno sve trendove u prosveti, u našoj državi, i tako smo prva škola na teritoriji Kosova i Metohije koja ima elektronski dnevnik. To je izuzetna stvar, jer smo na pravi način došli do realnog ocenjivanja. Bitno je da svaki predmetni nastavnik vidi samo svoje ocene, a ne kao u papirnom dnevniku  i iz drugih predmeta“ rekao je Zaporožac.

„Ovo je neko moderno vreme gde roditelji žele uspeh i bez znanja. Ja nisam za to. Mi se trudimo da apsolutno znanje na prvom mestu i da uspeh bude u skladu sa znanjem“ kaže direktor.  Međutim, naveo je da još nijedna škola nije dobila šifre za roditelje da mogu da pristupe podacima svoje dece.  Mi smo kao škola sve odradili, i sada je sve na nadležnom ministarstvu. Očekujemo da to zaživi narednih dana. U svakom trenutku ćete moći da vidite da li su učenici na času i koje su ocene dobili“ rekao je Zaporožac i dodao da će od septembra dobiti i elektronsku biblioteku, sa dve hiljade knjiga i lektira. To znači da će učenici moći slobodno  sa svojim kodom da čitaju knjige. To će omogućiti pristup knjigama svim učenicima, jer u bibliotekama ima najviše po pet knjiga, a đaka u generaciji oko 70.

„Moj cilj da još više napredujemo i da dobijemo elektronske udžbenike“ rekao je Zaporožac, navodeći da će to đacima olakšati, i da neće biti teških rančeva, jer je program obiman, pa đaci moraju . kako je naveo, da nose mnogo knjiga i svezaka.

„Moj cilj je  da u narednom periodu  učenici u školu dolaze sa tabletom ili laptopom“ rekao je  direktor škole u obraćanju.

Naglasio je da je škola renovirana, i da će se sa ulaganjima nastaviti i u ovoj godini.

U prvi razred će biti upisano tri odeljenja, rekao je Zaporožac, navodeći da nema dileme da su škola koja “što zacrta to i ostvari”.  Prvake će učiti Slavica Antić i Milena Kasalović, dok će učiteljicu Nadu Đukić koja odlazi u penziju septrembra zameniti novi učitelj.

Učenici prvog razreda imaće i ove godine besplatne udžbenike, istakao je Zaporožac.

 

Comments

Pročitaj još