• Početna>
  • Vesti>

Apostolova ohrabruje Prištinu: Vi ste ravnopravni, budite ubedljivi

Šefica Kancelarije Evropske unije u Prištini, Natalija Apostolova, ohrabrila je danas vlasti u Prištini, porukom da treba više da rade na tome da ubede države koje još nisu priznale kosovsku nezavisnost da to učine u, kako je navela, bliskoj budućnosti.

Šefica misije EU, u kojoj pet država članica nije priznalo jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, rekla da je “Kosovo ravnopravno sa ostalim državama regiona”.

Apostolova je na forumu “Naredne decenije na Kosovu: Unapređenje reforme, regionalna saradnja i evropske integracije”, rekla da što se tiče proširenja neće biti olakšanja ili kratkih puteva, te da će biti i drugih pitanja u Strategiji.

“Ako moram da kažem šta donosi Izveštaj, mogu reći da je to mešana slika. Kosovo je napredovalo rešavanjem pitanja demarkacije s Crnom Gorom, jer je to pitanje dugo bilo otvoreno. Ali, u Izveštaju za Kosovo ima još dosta otvorenih pitanja, kao što je vladavina prava, gde želimo na vidimo napredak, takođe i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije” rekla je Apostolova.

 

Izvor : TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još