Hoti: Pripadnik kosovske policije teško povređen u tuči

Pripadnik kosovske policije srpske nacionalnosti teško je povređen u tuči koja se dogodila u ranim jutarnjim časovima na severu Kosovske Mitrovice, izjavio je za “Tanjug” zamenik komandanta kosovske policije u Severnoj Mitrovici Besim Hoti.

Prema njegovim rečima, do tuče je došlo oko 3 sata i 30 minuta u ulici Lole Ribara u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je drugi pripadnik kosovske policije, takođe Srbin, Z. P. naneo teške telesne povrede službenom licu P. B.

“U pitanju je krivično delo napad na službeno lice i nanošenje teških telesnih povreda. Slučaj je okarakterisan kao teška telesna povreda zato što je službenom licu polomljen nos, što su pokazali nalazi doktora medicine u Mitrovici”, rekao je Hoti.

Naveo je da policajci jesu pripadnici kosovske policije, ali da oni nisu u sastavu direkcije policije Mitrovica Sever, već rade u drugom regionu, kao i da su tokom incidenta bili u civilu.

“Mi smo preduzeli sve istražne mere, dužni smo kad god su u pitanju pripadnici kosovske policije, umešani u bilo kakvo krivično delo, da u istragu uključimo i Inspektorat kosovske policije kao nezavisan organ, tako da su i oni u toj proceduri zajedno sa istražnom policijom na ovom slučaju”, rekao je Hoti i dodao da je državni tužilac obavešten o ovom slučaju.

 Kako je naveo, sve dalje procedure i odluke o pripadniku kosovske policije koji je osumnjičen u ovom slučaju zavisiće od daljeg istražnog rada Inspektorata kosovske policije u saradnji sa tužiocem nadležnim za ovaj slučaj.
Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug

 

Comments