• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić obišao novu pivaru i banjski kompleks u Banjskoj

Marko Đurić obišao je danas novu pivaru u Banjskoj, za čiju je izgradnju sredstva u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U Banjskoj je obišao  objekte u izgradnji budućeg banjskog kompleksa „Rajska banja“, koje finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić  je u Banjskoj poručio da mu je jako drago što ovde u Banjskoj može da vidi na mestu gde je bila ledina pre manje od dve godine da se  razvija banjski i lečillišni kompleks koji će postati sedište turizma i razvoja ovog kraja.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici odobrila novi paket pomoći i podrške za srpski narod na KiM, za razvoj ovog projekta, kada je reč o Rajskoj Banji  i otvorenim bazenima koji su  završeni prošle godine. Ove godine biće završen i zatvoreni deo bazena sa savremenim termalnim kupkama,  spoljnim I unutrašnjim grejnim bazenom, kompleksom sauna, lečilište.

,,Očekujem da ovo postane baza za  ne samo  za  hodočasnike koji dolaze na Kosovo i Metohiju , već i za one koji ovde  žele da uživaju u blagodetima prirode i lekovite vode.  Pozivam građane cele Srbije da bez zazora dođu da posete svoje svetinje i sunarodnike na Kosovu i Metohiji,i da na taj način podrže opstanak i ostanak na ovim prostorima, rekao je Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još