Održana sednica SO Gračanica

Tromesečni finansijki izveštaj i izveštaji o radu pojedinih odeljenja su tačke koje su danas usvojili odbornici Skupštine opštine Gračanica na današnjoj trećoj redovnoj sednici.

Sednicu je vodio predsednik Skupštine opštine Ljubiša Karadžić koji je pročitao Dnevni red, nakon čega je sa izmenama i dopunama usvojen zapisnik sa predhodne sednice održane 15. marta 2018. godine.

Jednoglasno je potom usvojen predlog predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića o zabrani promene namene zemljišta iz poljopredno u građevinsko van zone dozvoljene izgradnje. Tačku je obrazložio direktor urbanizma Dejan Jovanović.

„Cilj je da se zaštiti poljoprivredno zemljište i da se zabrani dalje pretvaranje u građevinsko. Na ovaj način imaćemo barijeru odnosno skupštinsku odluku kojom se po automatizmu odbijaju zahtevi koji se odnose na izgrdnju van zone, koja je inače određena Razvojnim planom iz 2014. godine“, kazao je Jovanović.

Usvojeni su i zahtevi direktora finansija Slaviše Ničića, i to: za prenos sredstava iz 2016. i 2017. godine u 2018. godinu iz sopstvenih prihoda u iznosu od 777.198 evra i tromesečni finansijski izveštaj za 2018. godinu.

Na predlog direktora inspekcije Miloša Aritonovića usvojeni su izveštaji o radu tržišne i sanitarne inspekcije za 2017. godinu.

„Broj kazni koje je izdala tržišna inspekcija je 5 u iznosu od 1.100 evra, dok je sanitarna izrekla12 kazni od 1.530 evra“, kazao je Aritonović.

Odbornici su zatražili veću kontrolu higijene objekata u kojima se prodaje brza hrana, a direktor Aritonović je građane pozvao da sve nepravilnosti koje primete prijave inspekciji.

Izveštaj o radu podneo je i direktor Odeljenja za urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine Dejan Jovanović koji je istakao da su planirani ciljevi uglavnom ispunjeni. Odbornike je upoznao i sa problemima sa kojima se suočava ovo odeljenje, od nerealnih i niskih cena na tenderima do same realizacije nekog projekta. Izveštaj je usvojen jednoglasno.

Razmatran je i usvojen izveštaj o radu za 2017. godinu Odeljenja za ekonomski razvoj i evropske integracije na predlog direktora Aleksandra Mihajlovića. On je kazao da je to odeljenje direktno u opštnski budžet ostvarilo prihod od 1.050 evra od različitih taksi, kao i 20.570 evraod taksi na poslovnu delatnost.

Comments

Pročitaj još