• Početna>
  • Vesti>

Koha:Poziv na bojkot zbog mnogo srpskih kompanija na sajmu u Prištini

Kosovski Klub proizvođača pozvao je privrednike sa Kosova i Metohije da bojkotuju sajam “Priština 2018” zbog velikog broja kompanija iz Srbije koje imaju štandove na ovoj manifestaciji, prenosi “Koha ditore”.

Taj klub proizvođača je nezadovoljan što je od 174 kompanije koje učestvuju na sajmu, koji počinje sutra, više od polovine iz Srbije, a da u proteklih 19 godina nijedna kosovska kompanija nije pozvana da učestvuje na nekom sajmu u Srbiji.

“Za Klub kosovskih proizvođača je neprihvatljivo da se toliki prostor pruži promociji srpskih kompanija na tržištu Kosova, a na istom sajmu je mnogo manje kosovskih proizvođača”, prenosi prištinski mediji.

Klub tvrdi da postoje poteškoće sa kojima se suočavaju kosovski proizvođači zbog, kako smatraju, “obeshrabrujuće politike srpske države”.

“Teškoće su brojne počev od carinskih i ne-carinskih prepreka, blokade kosovskih proizvoda na tržištu unutar srpske teritorije, blokade tranzita kosovskih proizvođača koji trguju preko Srbije, nesprovođenja sporazuma o električnoj energiji”, navodi se u saopštenju Kluba proizvođača.

Sajam “Priština 2018”, koji organizuje kosovska privredna komora, počeće sutra i trajaće do 21. aprila.

 

Comments

Pročitaj još