Tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića

Navršilo se tri meseca od ubistva  lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (SDP) Olivera Ivanovića.

GI SDP u saopštenju dostavljenom medijima navodi, da tri  meseca od njegovog ubistva svakodnevno pitaju nadležne ko je ubio Olivera Ivanovića? “Odgovora nema. Nema ni osumnjičenih,ni pritvorenih. ,,Slučaj Ivanović“ preuzelo je Specijalno tužilaštvo Kosova, odakle procuri ponekad samo da se ,,intenzivno,, rade na rešavanju ubistva Olivera Ivanovića” navode u saopštenju.

Prema najavama iz ove inicijative, sutra će biti započeta akcija potpisivanja peticije, da pešačka zona ili Sutjeska ulica u kojoj je ubijen Oliver Ivanoivć, nosi njegovo ime.

Povodom tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića jutros su u Kosovskoj Mitrovici osvanuli grafiti sa njegovim likom i natpisom OLIVER.

Na više fasada u gradu pojavio se njegov portert iz sudnice, okrenut je leđima i osmehuje se preko ramena. Postojanje grafita potvrdio je Radio Kontakt Plus.

Izbor ove scene očigleno ukazuje na sudski proces kroz koji je prošao i na činjenicu da je upucan s leđa sa šest metaka.

Kako RTV Kim saznaje, isti grafit se pojavio i na više mesta u Prištini – kod studentskih domova, bolnice, kružnog toka u centru grada, ali u Gračanici.

Ivanović je sa šest hitaca u leđa, ubijen  16. januara, ispred  prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, RTV KiM, Kontakt plus

Comments

Pročitaj još