Mogerinijeva stiže sledeće nedelje u Beograd

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini obići će region Zapadnog Balkana od 17. do 19. aprila. Ona će doći u Beograd, ide i u Albaniju, Makedoniju i Crnu Goru, ali neće ići na Kosovo i u BiH.

Cilj posete je da se nastave razgovori koji će o Zapadnom Balkanu biti održani u ponedeljak na savetu ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu, a posle predstavljanja godišnjih izveštaja o napretku u okviru paketa proširenja u utorak u Strazburu.Sve to održava se u kontekstu nedavno objavljenje Strategije proširenja, i pred veliki samit EU – Zapadni Balkan koji će u Sofiji biti održan 17. maja.

– Zapadni Balkan je Evropa biće deo budućnosti EU, jače, stabilne i ujedinjene Unije. Reč je o zajedničkom interesu i zajedničkoj odgovornosti sa zemljama regiona u korist svih naših građana. Ovo je trenutak da se ostvare pozitivne promene da bi se postigao nepovratni i transformativni napredak ka EU – poručila je Mogerinijeva.

 Izvor: Večernje novosti

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."