• Početna>
  • Vesti>

Rakić i Simić sa gradonačelnikom Novog Sada: Formiranje ZSO obaveza Prištine i Brisela

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i poslanik Srpske liste u Vladi Kosova Igor Simić, razgovarali su u Novom Sadu o položaju i problemima Srba na Kosovu i Metohiji sa  gradonačelnikom  Milošem Vučevićem.

Složili su se da je formiranje Zajednice srpskih opština obaveza Prištine i Brisela, te da Srbi neće pristati da se ovaj sporazum, koji garantuje opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji, izmeni na štetu Srba, navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Gradonačelnik Vučević je istakao spremnost da Novi Sad bude prisutniji na Kosovu i Metohiji, i da zajedno sa privrednicima ekonomski ojača naš narod ” navodi Srpska.

Gradonačelnik Rakić se najsrdačnije zahvalio gradonačelniku Vučeviću i svim Novosađanima što pružaju podršku Srbima na Kosovu i Metohiji u kako je rekao,  ovim teškim vremenima, i “svojim primerom pokazuju kako se brine o svom narodu”.

Jaka Srbija i jak Novi Sad, garantuju i bolji položaj srpskog naroda na Kosmetu –  zaključeno je na sastanku.

Na sastanku je dogovoreno da se saradnja Kosovske Mitrovice i Novog Sada intenzivira u narednom periodu, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Foto: Zvanična strana Srpske liste

Comments

Pročitaj još