Đurić: Imamo bezrezervnu podršku Rusije po pitanju KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas, u Državnoj dumi Ruske Federacije, sa zamenikom predsednika dume Petrom Tolstojem, nakon tog susreta Đurić je potvrdio dobru međudržavnu saradnju.

“Srbija i Rusija nastavljaju bratstvo, prijateljstvo i saradnju. Nakon ovih današnjih razgovora posebno je zacrtano da je značajno što su u nedavnom razgovoru predsednik Vučić I predsednik Putin potvrdili naše dobre istorijske odnose koji će kao takvi ostati i u budućnosti a i nastaviti da se razvijaju u svim međunarodnim okolnostima. Ova poseta je imala i međustranački karakter tako da smo danas obavili i konsultacije sa našim kolegama iz Jedinstvene Rusije”.

Đurić je istakao da će se saradnja sa Ruskom Federacijom nastaviti kao temelj u međudržavnim odnosima.

“Posebnu podršku smo dobili po pitanju Kosova i Metohije od Ruske Dume za naš narod, za našu borbu i za naš opstanak, to je ono što je za nas od ključnog značaja”, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

Izvor : TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."