Đurić : Principijelna podrška Rusije

Đurić je posle sastanka sa zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom izjavio da je dobio bratsku i prijateljsku podršku Srbiji za samostalno vođenje unutrašnje i spoljne politike, po pitanju Kosova i Metohije i po svim ostalim pitanjima važnim za našu zemlju.

“Danas smo imali jako dobar  razgovor u Ministarstvu inostranih dela  Ruske federacije na kome sam upoznao naše ruske prijatelje sa situacijom na Kosovu i Metohiji, sa napadom na naš narod, sa pritiscima kojima je Srbija izložena po pitanju Kosova i Metohije, informisao sam ih i o našim razgovorima, pregovorima koje vodimo, o našim nastojanjima da dođemo do kompromisa po ovo važnom pitanju, opredeljenja Srbije za mir. Mogu da kažem da smo zaista dobili bratsku i prijateljsku podršku za samostalno vođenje unutrašnje i spoljne politike i po pitanju Kosova i Metohije i po svim drugim pitanjima. Preneo sam zahvalnost Srbije, građana Srbije i Srba sa Kosova i Metohije za istrajnu i principijelnu podršku Međunarodnom pravu, poziciji Srbije. Visoko se ovde ceni odnos koji predsednik Vučić ima sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom i na tome se temelji dobra saradnja koja je sve jača. Ovde se ceni i poštovanje Srbije za poziciju Rusije u Međunarodnoj zajednici, kao što smo i mi zahvalni za podršku po pitanju Kosova i Metohije. Veoma je važno da možemo na ovaj način otvoreno i prijateljski da razgovaramo o pitanjima od suštinskog značaja”, kaže u izjavi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

Izvor : TV Most

Foto : RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."