Radionica za štićenike Kuće za omladinu

Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. aprila održana je radionica na temu „Zdrava ishrana“ za korisnike Kuće za omladinu.

Na inicijativu Medicinske škole u saradnji sa Opštinom Gračanica danas je održana interaktivna radionica za korisnike Kuće za omladinu.

Nakon prezentacije o zdravoj ishrani, zdravom životu i zdravim navikama koje su održale učenice Medicinske škole, štićenici su postavljali pitanja i interesovali se za određene teme. Oduševnjeni posetom, štićenici su istakli da „jako nam je važno da neko misli i na nas“.

U prijatnoj atmosferi gostima su pokazali i svoje talente. Direktor Odeljenja zdravstva i socijalne zaštite, Aleksandar Popović, ističe da su ovakve radionice važene za njih kako bi se osećali društveno korisnijim.

„Pre svega hvala Medicinskoj školi što su došli na ideju da organizuju ovako nešto, vidim da su štićenici zadovoljni. Potrudićemo se da ovakvih aktivnosti u narednom periodu bude što više“ kazao je Popović.

Svetski dan zdravlja se obeležava 7. aprila svake godine, povodom godišnjice od osnivanja Svetske zdravstvene organizacije. Ovaj dan nam pruža jedinstvenu priliku da se svi mobilišemo oko određene zdravstvene teme, a tema ovogodišnje kampanje Svetskog dana zdravlja je “Zdrava ishrana”.

Comments

Pročitaj još