Popović: Tači nas neće zastrašiti

Predsednik SNP i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović smatra da pretnje “teroriste i zločinca” Hašima Tačija upućene Srbiji sa herojskih Košara predstavljaju “još jednu potvrdu da Srbija mora da jača svoju Vojsku, policiju i druge snage bezbednosti”.

“Od neispunjavanja obaveza iz Briselskog sporazuma, hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, upada terorističkih snaga ROSU na sever Kosova i nasilja koje su sprovodili nad Srbima pa do jučerašnjih pretnji, jasan je kontinuitet separatističkih namera da isprovociraju rat sa srpskim narodom”, ocenio je Nenad Popović u izjavi za javnost.

Popović, međutim, poručuje da nas to neće zastrašiti i neće uticati na našu rešenost da sačuvamo naše Kosovo.

“Mi smo ozbiljna i odgovorna država i narod i znamo da ove provokacije šiptarskih separatista nisu bez podrške onih koji su ih doveli na vlast”, ukazao je Popović.

Poručio je kako kaže, “tom trgovcu ljudskim organima i zločincu” Hašimu Tačiju da ne iskušava strpljenje Srba i da se ne uzda previše u svoje mentore i lobiste plaćene novcem stečenim kriminalom.

“Srbija jako dobro zna i koliko Albanaca živi na Kosovu i kolika je njihova vojna snaga. A ona je u najmanju ruku smešna”, ocenio je Popović.

Popović, takođe, traži od “mentora lažne države Kosovo da obuzdaju svoje štićenike u Prištini” i ocenjuje da Srbija neće dopustiti bilo kakav napad na sever Kosova niti Srbe u našoj južnoj pokrajini bez adekvatnog i momentalnog odgovora koji, kako smatra, ne treba da bude “samo retorički”.

Popović je naveo “da niko više nikada neće sprovoditi nasilje nad Srbima na Kosovu”.

Izvor: Tanjug/RTS

Comments

Pročitaj još