Oprezno Ibarskom magistralom, obrušilo se brdo

Zbog velikog odrona na magistralnom putu Kraljevo – Raška kod Bresnika, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, prenosi RTS.

Očekuje se tokom večeri da zbog raščisćavanja dođe do potpunog prekida saobraćaja na toj deonici.

Oko 16:30 obrušilo se oko hiljadu kubika zemlje i kamenja, pa se saobraćaj privremeno obavljao samo jednom kolovoznom trakom.

Na jednu od najprometnijih deonica Ibarske magistrale sručilo se pravo brdo zemlje i kamenja i prava je sreća da u odronu, nastalom zbog erozije zemljišta usled kiše koja u kraljevačkom kraju pada neprekidno gotovo 24 sata, niko nije povređen.

Ekipe preduzeća AD “Novi Pazar put” iz Novog Pazara, u čijoj je nadležnosti održavanje Ibarske magistrale od Kraljeva do Raške, započeli su raščišćavanje odrona zbog kojeg će, najverovatnije, privremeno morati da budu zatvorene obe saobraćajne trake, pa se očekuje formiranje kolona iz oba pravca.

Putari i saobraćajni policajci apeluju na vozače da budu oprezni kroz ibarsku klisuru kod Bogutovca, Magliča, Bresnika, Dobrih strana i Polumira gde ima čestih odrona, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima na putu, javlja RTS.

 

Izvor: RTS

Comments