Haradinaj:Ako hoćete prevremene izbore,imate glasove ABK

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da podržava zahtev najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova o održavanju prevremenih izbora.

Haradinaj je, na konferenciji za novinare nakon sednice vlade, rekao da će i njegova Alijansa za budućnost Kosova dati svoj glas za nove izbore, ukoliko se sa tim zahtevom slože i ostale partije vladajuće koalicije i opozicije.
Poziv političkim partijama da se slože oko datuma održavanja novih vanrednh izbora s obzirom na to da je, kako smatraju, Kosovo ušlo u duboku političku krizu, uputio je DSK.

Ta stranka smatra da je politička kriza nastala nakon poslednjih zbivanja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, odnosno hapšenja šefa vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića i hapšenja i proterivanja šest turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, verskog vođe u egzilu Fetulaha Gulena.

Haradinaj je govorio i o odluci Burundija da povuče priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, rekavši da treba biti oprezan jer ne zna koliko je to tačno.

Bivšem ministru unutrašnjeg poslova Fljamuru Sefaju je zahvalio na saradnji, nakon što je on na njegov zahtev juče podneo ostavku na tu funkciju.

Haradinaj je ostafku Sefaja tražio zato što nije bio obavešten o slučaju deportovanih državljana Turske, ni zvanično ni privatno, te ukazao da bi trebalo raditi na očuvanja kredibiliteta prištinskih institucija.

 

Izvor: Tanjug

Comments