• Početna>
  • Vesti>

Član predsedništva Dodikove stranke u poseti Kosovskoj Mitrovici

Danas su se u Kosovskoj Mitrovici  sastali predstavnici Srba sa Kosova i Metohije i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju a prisutan je bio i Srđan Milović, član predsedništva Saveza nezavisnih socijal-demokrata vodeće partije u Republici Srpskoj , koji je naglasio da su Srbi jedinstveni ma gde i ma u kakvoj situaciji se u datom trenutku nalazili.

“Došli smo da sagledamo probleme koje ovi ljudi imaju ,ne samo sa političkog već i sa životnog aspekta.Namera nam je da uspostavimo što bolju saradnju sa ljudima na Kosovu i u političkom smislu, ljudima sa Srpske liste koji ovde ,takoreći ,vode politiku na određen način i predvode ove ljude ovde”, rekao je Milović u ime naroda Republike Srpske.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je zahvalio na podršci i poseti i rekao da je ovo inicijalni sastanak za nastavak i dalje unapređenje saradnje Kosova i Metohije i Republike Srpske. Najavio je skori odlazak i potpisivanje memoranduma o saradnji i podršci sa Republikom Srpskom.

“Jedna od ideja koja je potekla od visokih zvaničnika je da mi posetimo Banja Luku , potpišemo memorandum o saradnji jer iskustvo u toj političkoj borbi koju SNSD ima i u svakom drugom smislu , nama je od velikog značaja i puno će značiti i za Srpsku listu i za narod koji živi ovde . Dakle podrška koju smo danas dobili koju su nam preneli predstavnici Milorada Dodika za nas koji živimo ovde je od velikog značaja” rekao je Rakić .

S obzirom da je današnji sastanak usledio nakon posete  Milorada Dodika Srbiji, Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev je zahvalio predsednicima Republike Srpske i Srbije na jučerašnjoj poruci apsolutnog  jedinstva srpskog naroda ma gde se nalazio ,kako je rekao “sa ove ili one strane Drine ili sa ove ili one strane Ibra”mi smo jedno i zato smo se ovde danas našli da prenesemo poruke snažnog ,bratskog i nepokolebljivog odnosa punog poverenja”, dodao je Kozarev.

Comments

Pročitaj još