• Početna>
  • Vesti>

Joksimović: Pogrešno je da put Srbije u EU zavisi samo od pitanja Kosova

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da bi bila pogrešna odluka Evropske unije kada bi put Srbije u EU zavisio samo od pitanja Kosova.

“Pitanje Kosova i Metohije jeste na neki način vezano za proces evropskih integracija, ali je odvojeno, a istovremeno uporedno i paralelno. Ali ako samo od toga bude zavisio evropski put Srbije to će biti pogrešna odluka EU”, rekla je Joksimović za RTS.

Ona je kazala da ne može samo od toga da zavisi odluka ako Srbija sprovodi reforme, napreduje i pokazuje posvećenost miru i saradnji.

“Ovo nije pitanje samo za Srbiju, nego region i EU i mislim da će na kraju ipak prevagnuti stav da će napredak i reforme biti dovoljno dobar razlog da se prema Srbiji nastavi pozitivan odnos u smislu evropskih integracija”, ocenila je Joksimović.

Ona je rekla i da ne može samo Beograd da sprovodi postignute sporazume i radi svoj posao i da moraju da se uključe svi, odnosno mora da se uključi i EU koja je potpisnik Briselskog sporazuma.

Joksimović je istakla interes Srbije i dalje ostaju evropske integracije.

“Reforme razvoj predpristupni fondovi, nova radna mesta i investicije to su stvari koje nas motivišu da ostanemo na putu evropskih integracija”, rekla je ministarka.

(Beta, 02.04.2018)

Comments

Pročitaj još