Rakić za Politiku: Narod i država će se braniti na Kosovu

Gradonačelnik Severne Mitrovice u razgovoru za „Politiku” kaže da je uveren da kosovske vlasti sebi neće dozvoliti da se ponovi ono što se dogodilo 26. marta. „Ne možete ponižavati, prebijati narod, a očekivati da se ne brani”, poručuje Rakić.

Predstavnici srpskog naroda odlučili su da pomognu Briselu i Prištini da sačuvaju obraz i do 19. aprila iskreno pristupe formiranju ZSO, ili ćemo mi to učiniti, poručuje gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić u intervjuu za današnju Politiku.
Na liniji između Srba i specijalne jedinice pod kontrolom Prištine, prilikom napada ove formacije na sever Kosovske Mitrovice u ponedeljak, našao se i lider Srpske liste Goran Rakić, koji je u tom trenutku pozivao aktere ovog događaja da smire tenzije i da ne dođe do krvoprolića.
Sumirajući utiske o brutalnom upadu do zuba naoružane policijske formacije u Mitrovički dvor, gradonačelnik Severne Mitrovice u razgovoru za „Politiku” kaže da je uveren da kosovske vlasti sebi neće dozvoliti da se ponovi ono što se dogodilo 26. marta.
„Ne možete ponižavati, prebijati narod, a očekivati da se ne brani”, poručuje Rakić, govoreći o tome šta bi moglo da se dogodi ukoliko snage koje je poslala Priština ponovo upadnu na sever Kosova
Lider Srpske liste u ponedeljak se našao ispred Mitrovičkog dvora, na mestu gde su napadači ispalili suzavac i šok-bombe prema okupljenim Srbima, a potom repetirali puške kako bi se probili u unutrašnjost zdanja i došli do direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor:Politika, Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."