“Haradinajeva izjava i nespretna i ponižavajuća”

Jedan od povređenih u napadu kosovske policije na Srbe u Kosovskoj Mitrovici, ministar u ostavci Nenad Rikalo, pušten je na kućno lečenje.

On je za RTS rekao da se dobro oseća posle nekoliko dana provedenih u bolnici.

“Imam bolove i dalje, ali imam terapiju koju koristim i mogu da kažem da sam sve bolje i bolje”, rekao je Rikalo za RTS.

Prema njegovim rečima, informacije koje su stigle nakon događaja u Mitrovici pokazuju da su ozbiljne snage policije bile u južnom delu grada, čekajući neki znak da nastane još veći i ozbiljniji problem.

Smatra da je sve poprimilo ozbiljan međunarodni nivo i da su se uključile sve ozbiljne organizacije koje se bave politikom Balkana.

Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da policija nije prepoznala Rikala misleći da je neko iz obezbeđenja, ističe da takva izjava može da se tumači različito – i kao nespretna i kao nastavak ponižavanja.

“Sada je bitno da on i sve institucije pokrenu istragu kako je do toga došlo. Jedini način na koji mogu da se operu od kompletnih dešavanja jeste da pokrenu ozbiljnu istragu”, istakao je Rikalo.

Izvor:RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."