“Haradinajeva izjava i nespretna i ponižavajuća”

Jedan od povređenih u napadu kosovske policije na Srbe u Kosovskoj Mitrovici, ministar u ostavci Nenad Rikalo, pušten je na kućno lečenje.

On je za RTS rekao da se dobro oseća posle nekoliko dana provedenih u bolnici.

“Imam bolove i dalje, ali imam terapiju koju koristim i mogu da kažem da sam sve bolje i bolje”, rekao je Rikalo za RTS.

Prema njegovim rečima, informacije koje su stigle nakon događaja u Mitrovici pokazuju da su ozbiljne snage policije bile u južnom delu grada, čekajući neki znak da nastane još veći i ozbiljniji problem.

Smatra da je sve poprimilo ozbiljan međunarodni nivo i da su se uključile sve ozbiljne organizacije koje se bave politikom Balkana.

Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da policija nije prepoznala Rikala misleći da je neko iz obezbeđenja, ističe da takva izjava može da se tumači različito – i kao nespretna i kao nastavak ponižavanja.

“Sada je bitno da on i sve institucije pokrenu istragu kako je do toga došlo. Jedini način na koji mogu da se operu od kompletnih dešavanja jeste da pokrenu ozbiljnu istragu”, istakao je Rikalo.

Izvor:RTS

Comments

Pročitaj još