• Početna>
  • Vesti>

Zlatni fudbalski veterani: Na Kosovo i Metohiju stiže pehar iz Trsta

 

Ekipe fudbalskih veterana iz Gračanice, koji su zajedno sa veteranima fudbalskog kluba „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice učestvovali na turniru u organizaciji Udruženja Srba iz Trsta, vraćaju se na Kosovo i Metohiju sa osvojenim prvim mestom i zlatnim peharom, saznaje GračanicaOnlajn.
Udruženje Srba iz Trsta „Vuk Karadžić“ organizovalo je od 23. do 25. marta prvi „Turnir prijateljstva – Trst 2018.“, na kojem su pored ekipe domaćina učestvovali i timovi veterana iz Republike Srpske, ali i sa Kosova i Metohije.


Ekipa veterana iz Italije „Srbija sport – Trs“, „Vuk Karadžić“ –Trst, „Udruženje Srba iz Italije“, „Veterani Vrbasa i Banja Luke“ iz Republike Srpske, „Srbi iz Vojnica“ u Hrvatskoj, ekipe iz Užica i Zlatibora, kao i fudbalski veterani iz Gračanice i „Trepče“ iz Kosovske Mitrovice učestvovale su na dvodnevnom turniru prijateljstva u gradu na severu Italije.
Uigrani tim fudbalskih veterena iz Gračanice su pobedom nad svim ekipama, posebno u finali nad ekipom Užica, rezultatom od 4:1, osvojili prvo mesto i zlatni pehar.
„Poveda naših veterana proslavljena je u koncertnoj sali u Trstu velikim slavljem kome je prisustvovalo više od 350 zvanica“, kaže jedan od učesnika Dejan Petković.
Druženje ekipa iz Srbije, Italije, Republike Srpske i sa Kosova i Metohije biće nastavljeno ovog leta. Uoči Vidovdana od 20. do 23. juna uslediće turniri u Republici Srpskoj i završni Vidovdanski u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: GračanicaOnlajn

Comments

Pročitaj još