Telefonski razgovor Vučića i Erdogana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u polučasovnom telefonskom razgovoru upoznao predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana sa detaljima teškog incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele na severu Kosova i Metohije i izneo sve činjenice koje su tome prethodile.

Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da ulaže u mir i budućnost, ali nikome na svetu ne može da dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države.

Erdogan je naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji i rekao da veruje da svi problemi na Kosovu i Metohiji mogu i moraju da budu rešavani mirnim putem.

Dvojica predsednika saglasila su se da snaga rukovođenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rešavanju brojnih nasleđenih problema.

Vučić i Erdogan su analizirali i bilateralne odnose i konstatovali su da su oni u daljem usponu i da očekuju još bližu saradnju dve zemlje i razvoj najbližih prijateljskih odnosa dvaju naroda.

Dogovoreno je i da predsednik Srbije uskoro ode u zvaničnu posetu Ankari, na poziv predsednika Erdogana, navodi se u saopštenju službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Comments

Pročitaj još