• Početna>
  • Vesti>

Peticija za smenu Tačija, Pacoli ga tereti za nered na političkoj sceni

U Prištini je pokrenuta peticija za smenu predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija zbog hapšenja i deportacije šest turskih državljana, pripadnika FATO pokreta, čiji je lider Fatulah Gulen, piše pristinski portal Koha.net.

Poslanica Mimoza Kusari-Ljilja je Tačijemu smenu zatražila na Fejsbuku nakon što je, kako je navela, utvrđeno da je on naložio tu akciju.

Prethodno, danas, generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli optužio je predsednika Kosova Hašima Tačija, da je protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost KiM.

Rahim Pacoli je za portal Arbreh.info, bizak Alijansi za novo Kosovo, čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da je Tači bez prethodnih konsultacija, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM.

Prema pisanju portala arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije Špendu Makhuniju da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, spektakularno uhapšen Đurić.

Štaviše, sumnja se da je predsednik Tači koristio policiju i juče, kada je rano ujutru uhapšeno šest turskih državljana, pripadnika pokreta FETO Fatula Gulena, koji su zatim proterani u Tursku, piše ovaj medij.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još