Predsednik opštine Gračanica razgovarao sa građanima

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović nastavio je sa praksom direktne komunikacije sa građanima, koji mu se najčešće obraćaju za pomoć zbog teške socijalne situacije.

Popović sa građanima jednom nedeljno razgovara od kako je preuzeo dužnost, a danas je u svom kabinetu primio i o problemima sa kojim se suočavaju razgovarao sa njih dvadesetroje.

Do sada se za pomoć obratilo preko 300, a na razgovor čeka oko 500 građana.Građani se uglavnom traže zaposlenje, pomoć za lečenje i školovanje, žale se na loše imovinsko stanje, a neretki su i zahtevi za rešavanje nekih od infrastrukturnih problema u naseljima u kojima žive. Takvu vrstu pomoći danas je zatražio Saša Milić iz Skulaneva.

“Zatražio sam nasipanje puta, pošto sam od sela odvojen oko 200 metara, a takođe i rešavanje problema sa kanalizacijom. Dobio sam čvrsta obećanja da će mi oko ovih problema pomoći. Tražio sam i posao za sina koji je po struci veterinar, čuo sam da se traže, pa sam došao da pitam. Više sam nego zadovoljan današim razgovorom”, izjavio je Milić Inforamtivnoj službi opštine Gračanica.

Rešavanje stambenog problema zatražila je Danijela Blagić, koja trenutno sa porodicom živi u Lapljem Selu. “Veoma sam prijatno iznenađena što sam uopšte pozvana na razgovor. Iznela sam svoj problem, ništa konkretno nije obećao, ali zahvalna sam što me je saslušao i nadam se da će nešto biti”, kazala je Danijela.

Zoran Ivković iz Badovca je od predsednika zatražio pomoć u građevinskom materijalu.

“Dobio sam kuću u Badovcu, međutim ona je bila u dosta lošem stanju i bila je neophodna rekonstrukcija. Konkretno potrebna mi je stolarija i sanitarija. Zadovoljan sam razgovorom, ovako me niko do sada nije primio, bilo je kratko ali kako treba”, rekao je Zoran nakon razgovora sa prvim čovekom Opštine.

Predsednik opštine Gračanica kaže da je veoma zadovoljan današnjim razgovorima sa građanima, jer je nekoliko problema uspešno i brzo rešeno.

“Danas smo uspeli da rešimo nekoliko problema koji su uglavnom bili komunalne prirode ili se odnosile na jednokratnu pomoć. Uspeli smo zahvaljujući razgovorima sa građanima i to za mene, kao predsednika opštine, smatram uspehom. Od preuzimanja dužnosti građani su na prvom mestu i zajedno sa mojim saradnicima trudimo se da pomognemo onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju”, kazao je Popović.

Comments

Pročitaj još