• Početna>
  • Vesti>

Popović na Sajmu obrazovanja: Obrazovanje je stub našeg opstanka

U Domu kulture u Gračanici održava se treći Sajam obrazovanja na kojem budući studenti mogu da se informišu o univerzitetskim programima i drugim visokoškolskim ustanovama. Učenici završnih razreda srednjih škola, koji još uvek nisu odlučili šta da upišu, imali su priliku da u direktnom kontaktu sa predstavnicima fakulteta dobiju odgovore na sva pitanja.

Sajmu je prisustvovao i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je, obraćajući budućim studentima, kazao da pažljivo odaberu šta će upisati, jer na taj način donose odluku o budućem profesionalnom i životnom pozivu.

„Obrazovan čovek je stub svakog naroda, a obrazovan narod stub sistema svake države. Samo ako smo obrazovani možemo da gradimo svoju budućnost i gledamo napred. Zato dobro razmislite čime ćete se baviti u budućnosti, jer time ne radite samo na sebi, nego i za svenas. Obrazovanje je stub našeg opstanka na ovom prostoru, a čovek je najzadovoljniji kad radi ono što voli i od toga može da živi“, kazao je Popović.

Treći Sajam obrazovanja u Gračanici otvorio je rektor Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitorivici dr Rade Krstić koji je svršene srednjoškolce pozvao da se opredele za fakultete sa ovoguniverziteta.

„Kod nas su studenti iz čitave Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, ali naš prioritet su omladina i studenti koji žive na Kosovu“, kazao je Krstić.

Svoje programe i uslove studiranja predstavili su svi fakulteti sa Univerziteta u Prištini, Visoka ekonomska škola strukovnih studija Peć-Leposavić i Banjalučki univerzitet.

Organizatora Sajma obrazovanja je Dom kulture Gračanica, a jedan od pokrovitelja je opština Gračanica. Naredne nedelje održaće se još jedan sajam, kada će se svršenim osnovcima predstaviti srednje škole.

Sajam obrazovanja obišla ne i načelnica školske uprave Jasmina Dedić, a zajedno sa predsednikom Popovićem prisutni su bili i direktori opštinskih odeljenja, kao i predstavnici drugih institucija.

Comments

Pročitaj još