Haradinaj : Potreban mi je sever zbog komunikacije

Potreban mi je sever, poručuje kosovski premijer Ramuš Haradinaj, tri dana nakon brutalnog hapšenja šefa vladine kancelarije u Kosovskoj Mitrovici, Marka Đurića.

“Potreban mi je sever. Moram doći do svih koji tamo imaju vlast, moram da komuniciram sa njima, da integrišemo sever, da omogućimo bezbednost za sve”, rekao je Haradinaj u emisiji Rubikom KTV-a, komentarišući incidente koji su dogodili u trenutku kada su predstavnici Srba u prisustvu srpskih zvaničnika bili na sastanku o unutrašnjem dijalogu, sa ciljem da se nađe najbolje kompromisno rešenje pitanja KiM.

Haradinaj, koji se na dan incidenta, u ponedeljak, nije oglašavao, tvrdi i da je u nedelju uveče, dan uoči hapšenja, bio informisan da Priština neće tolerisati dolazak Đurića, te da “nije bio izostavljen iz ovog slučaja”.

Prema njegovom tumačenju, “sve je bilo po protokolu”.

Kaže da nema ništa protiv da Đurić dođe na Kosovo, ali uz poštovanje procedure, te ponavlja tumačenje na kojem Priština insistira, a prema kojem je Đurić morao da dobije dozvolu.

“Moj stav je bio da se poštuje protokol i ako mu Ministarstvo pravde nije dalo dozvolu, onda treba da deluje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Tako je prema ustavu i zakonima”, rekao je Haradinaj i dodao da su se u Prištini nadali da Đurić neće doći i da se, kako kaže, neće dogoditi ono što se dogodilo.

Đuriću su, tvrdi, poslate sve poruke da ne dolazi tog dana.

“Najavili smo i oni su znali”, naveo je Haradinaj.

 

 

Izvor : TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još