• Početna>
  • Vesti>

Đurić:Najoštrije osuđujem hapšenje radnika RTS-a u reonu Peći

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije  je danas na konferenciji za novinare u Beogradu između ostalog rekao:”Srbija je opredeljena  za mir , čuva mir i zato podržava  jučerašnje zahteve  Srba sa Kosova i njihovu nameru da započnu sa formiranjem Zajednice srpskih opština koja je njihovo pravo po Briselskom sporazumu i važećem zakonu ali i medjunarodnom pravu”.

Djurić osuđuje pretnje Prištine hapšenjima ukoliko Srbi formiraju zajednicu i pretnju ratom ,koji nikome ništa dobro nije doneo.Poručuje albanskim zvaničnicima da jedino na čemu treba da porade je mir u budućnosti.

“Želim da vas obavestim da su juče u popodnevnim satima uniformisana lica ,zarobila i odvela u Peć, troje radnika RTS-a i, petoro pravnika,advokata koji su uvezi bespravno oduzete imovine radili na terenu”,rekao je Đurić u obraćanju novinarima.

Lica su pet sati provela u Peći, gde su saslušavana a potom su na intervenciju EULEKSA , od kojih su to tražili džavni organi Srbije ,pušteni na slobodu. I Ovaj incident je najoštrije osuđen na jutros održanoj konferenciji za novinare u Palati” Srbija”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još