• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija: Još pet skupova do završetka unutrašnjeg dijaloga o Kosovu

U okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, koji je inicirao predsednik Srbije, biće održano još pet okruglih stolova, izjavio je danas zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Kozarev je u izjavi za agenciju Beta podsetio da je juče održan 26. okrugli sto, u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice.

Prvi okrugli sto održan je 31. oktobra prošle godine.

Do sada su svoje viđenje rešenja kosovskog problema izneli pravnici, profesori univerziteta, naučnici sa instituta društvenih i humanističkih nauka, umetnici, sveštenici SPC, sociolozi, ekonomisti, filozofi, privrednici, predstavnici sportskih udruženja, medicinskih fakulteta i zdravstvenih ustanova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je prošle nedelje da će 31. marta imati razgovore sa nevladinim sektorom, ali i sa drugim nacionalnim organizacijama kako bi saslušao koji su njihovi stavovi o rešenju kosovskog pitanja, nakon čega će, kako kaže, posle svih dobijenih saznanja iz celog sveta da izađe sa principima koje Srbija može, a koje ne može da prihvati.

“Prihvatiću tu vrstu odgovornosti, bez straha da će mi najneodgovorniji, oni koji su najkrivlji za ovakvo stanje danas, držati pridike o tome kako bi to oni napravili mnogo bolje”, rekao je Vučić.

Beogradski dnevnik “Danas” preneo je u sredu da će Vučić svoj predlog za rešavanje problema Kosova izneti krajem aprila ili početkom maja, iako se očekivalo da to učini krajem marta ili početkom aprila.

 

Izvor: Beta

Comments

Pročitaj još