Arlov : Podrška Srpskoj listi

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je danas da podržava odluku Srpske liste o formiranju ZSO i, kako kaže, spašavanju srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji.

“Na Vama je veliko istorijsko breme postojanja i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Kao Srbin i veliki prijatelj Srba na KiM, predsednik Odbora i počasni građanin Mitrovičkog okruga podržavam Vašu odluku o formiranju Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji. To je Vaše demokratsko pravo koje Vam niko nemože uskratiti. Podržavam Vaše stavove da ne učestvujete u radu pokrajinske Vlade Kosova dok ne prestane ovakav odnos prema Srbima kao 26.marta u Kosovskoj Mitrovici. Vaše postojanje nikome ne sme da smeta na našem Kosovu i Metohiji.

Za haos, poniženje Srba i Srbije najodgovornija je međunarodna zajednica, Kfor, Euleks i mnoge međunarodne organizacije na KiM koje imaju apsolutni mandat, zaduženje i odrovornost da čuvaju mir na Kosovu i Metohiji.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji, Srbiji i Republici Srpskoj danas gleda u Vas i Vašu pravu odluku iza koje svi moramo stati. Odluku koja čuva Vas koji živite i našu ikonu Kosovo i Metohiju”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još