Popović o bezbednosti sa predstavnicima KFOR-a

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa delegacijom KFOR-a i razgovarao o trenutnoj bezbednosnoj situaciji.

Popović je razgovarao sa italijanskim pukovnikom Danielom Bajatom o bezbednosnoj situaciji u opštini Gračanica, nakon jučerašnjih nemilih događaja u Kosovskoj Mitrovici, kao i o saradnji sa KFOR-om.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je pukovniku Bajati preneo da jučerašnji upad Policije Kosova na sastanku u Kosovskoj Mitrovici, na kojem se `razgovaralo o budućnosti Srba na Kosovu`, predstavlja sraman čin.

Popović je govoreći o hapšenju Marka Đurić, kazao da je takva akcija prema visokom državniku neprihvatljiva i ponižavajuća, da ne doprinosi normalizaciji odnosa, te da se nije smela desiti.

Popović, koji je bio svedok jučerašnjih incidenata, kazao je da su oni uznemirili i građane opštine Gračanica, kao i da je situacija stabilna.

Pukovnik Bajati u izjavi Informativnoj službi opštine Gračanica nije komentarisao jučerašnje događaje u Kosovskoj Mitrovici, istakavši da on prati situaciju u 13 opština na centralnom delu Kosova, među kojima je i opština Gračanica.

„Naravno da ovakvi događaji mogu imati nekakve posledice. Važna stvar je da je situacija sada mirna i da nema incidenata. Ovo je deo političkog života, moramo da se potrudimo da bolje razumemo situaciju i ostavimo političare da razgovaraju“, kazao je on.

Pukovnik Bajata je istakao da je sa predsednikom Opštine imao dobar razgovor, te da ga je upoznao sa trenutnom bezbednosnom i političkom situacijom, ali i budućim opštinskim planovima.

Comments

Pročitaj još