Barikada na Rudaru, KFOR obišao blokadu puta

Srbi sa severa Kosova i dalje blokiraju saobraćaj na magistralnom putu Zvečan-Kosovska Mitrovica u mestu Rudare, a barikadu su danas pre podne obišli i pripadnici KFOR-a.

Nakon jučerašnje akcije specijalnih jedinica kosovske policije ROSU, hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i prebijanja učesnika sastanka u okviru unutrašnjeg dijaloga u Kosovskoj Mitrovici građani su teretnim vozilima preprečili put u mestu Rudare.

Barikada se nalazi na mestu gde je saobraćaj bio blokiran i pre šest godina kada je ROSU pokušao da upadne na sever Kosova.

Građane na barikadi obišao je danas KFOR, a sa njima je razgovarao jedan pripadnik švajcarske vojske u sastavu tih međunarodnih snaga.

KFOR pokušava da ubedi građane da barikadu treba ukloniti jer, kako kažu, ona nema smisla i njome se ništa neće postići.

Međutim, meštani ne odustaju od namere da i dalje blokiraju saobraćaj na ovom magistralnom putu.

Na administrativnim prelazima sa Kosovom i Metohijom od jutros nema dužeg zadržavanja, osim na prelazu Rudnica zbog problema u saobraćaju, rečeno je Tanjugu u Upravi carina.

Kako kažu u Upravi, na svim prelazima saobraćaj se odvija uobičajeno osim na prelazu Rudnica, gde kako objašnjavaju, postoji zastoj u saobraćaju na kosovskoj strani ali ne na samom prelazu već na putu ka administrativnom prelazu.

Saobraćaj se zbog toga, dodaju, preusmerava na prelaz Brnjački most.

 

Izvor : TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još