• Početna>
  • Vesti>

Ivančević: Nadam se da naše kolege više neće biti ratni izveštači

Direktor JP “Mreža Most” Slađana Ivančević u direktnom telefonskom uključenju u jutarnji program Radio Gračanica prokomentarisala je jučerašnje dešavanje na severu Kosova i Metohije, u Kosovskoj Mitrovici, kada je pored svih zbivanja stradala i novinarska oprema RTV Puls i TV Most, čije su ekipe izveštavale najpre o Unutrašnjem dijalogu koji je nešto posle 17 sati počeo u Mitrovačkom dvoru, a kasnije i o svim ostalim događajima koji su usledili nakon što je razgovor za okruglim stolom prekinula specijalna kosovska jedinica.

“Juče se desio taj nemili događaj u Kosovskoj Mitrovici. JP “Mreža Most” prati otvoreni dijalog o Kosovu i Metohiji od samog početka i to u celosti. Uglavnom su se okrugli stolovi održavali u Beogradu ,o kojima je izveštavalo dopisništvo TV Most u Beogradu i o tome informisalo sve naše gledaoce na Kosovu i Metohiji, u široj Srbiji i okruženju. Jučerašnji okrugli sto je trebalo da se održi u Kosovskoj Mitrovici i imao je izuzetni značaj s obzirom da se radi o našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini.Tom prilikom RTV PULS i TV Most su radili direktan prenos na svojim kanalima, a takođe su omogućili i prenos za centralnu Srbiju. Od naših kolega na terenu su radili: Nenad Milenković, Bojan Stanković, Velibor Tasić i Slaviša Ilić, Vladimir Petrović, Miodrag Daškić, Miloš Arsić, Siniša Dabetić, Aleksandar Šindić, Goran Danilović, Milovan Mitrović, Miloš Savić, Nebojša Marić, Miodrag Popović, vozač Milan Milić i novinar Sonja Milojević koja se sa terena sa najnovijim informacijama javljala i za druge televizije. Mislim da je bitno da kažem da smo na terenu imali skoro 20 kolega i mogu da budem srećna da su naše kolege nepovređene ali takođe moram sa žaljenjem da kažem da je tehnika RTV Puls polemljena, tačnije, radi se o kamerama koje su bile postavljene u sali, što se vidi i na snimcima, koji su obišli svet i pokazali šta se tačno dešavalo juče u Mitrovici. Napomenuću da je na terenu bila i koleginica Maja Fićović, koordinator PJ Radio Kosovske Mitrovica koja je sa terena izveštavala svoje slušaoce o pomenutim događajima”, rekla je Slađana Ivančević.

Direktor JP “Mreža Most” izrazila je nadu da novinari na Kosovu i Metohiji više neće biti u situaciji da budu ratni reporteri.

“Iskreno se nadam da naše kolege više neće morati da budu ratni izveštači, jer je ono juče baš tako izgledalo. Moram i da osudim ono što se desilo direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću. Gospodin Đurić dosta vremena provodi sa nama i redovno obilazi naše medije, poštuje sve naše kolege, a moram i lično da osudim sve ono što su pretrpeli i Željko Jović i Damjan Jović i svi drugi povređeni, uključujući i našeg kolegu iz RTS-a i sve ostale povređene iz drugih medijskih kuća. Bilo je teško i mučno gledati sve ono, ali znam da su oni hrabri ljudi i da na njih ništa od onog juče neće ostaviti traga i neće ih sprečiti da u borbi za svoj narod obezbede neke bolje uslove za život”, poručila je direktor JP “Mreža Most” Slađana Ivančević.

Direktor JP Mreže Most Slađana Ivančević u javljanju za jutarnji program Radio Gračanica zahvalila je svim novinarima koji su juče hrabro radili i obezbedili informacije i izvešataje o jučerašnjim dešavanjima u Kosovskoj Mitrovici.

 

Izvor : Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još