• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija neće dozvoliti ulaz Marku Đuriću i Aleksandru Vulinu

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija, postupajući u skladu sa odlukom Ministarstva  spoljnih poslova, da zabrani posetu Kosovu zvaničnika Republike Srbije Aleksandra Vulina i Marka Đurića, ministra odbrane Srbije i direktora Kancelarije za Kosovo, angažovala je relevantne policijske jedinice za sprovođenje ove odluke, navode u saopštenju dostavljenom medijima.

Kosovska policija  navodi da prema informacijama koje imaju i izjavama samih zvaničnika, oni će obaviti planiranu posetu Severnoj Mitrovici uprkos zvaničnoj odluci kosovskih vlasti.

Kosovska policija  u cilju sprovođenja odluke angažovala je relevantne policijske jedinice, koje će delovati u skladu sa situacijom, a u vezi sa odlukom ministartsva.

Takođe, navode, da će biti dozvoljen ulaz samo onima koji će imati službene dozvole od strane nadležnih organa Kosova, da izvrše zakazane posete po službenom zahtevu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić trebalo bi da prisustvuje Okruglom stolu sa političkim predstavnicima Srba na Kosovu, u okviru unutrašnjeg dijaloga koji se vodi o Kosovu.

 

Kosovska policija raspoređena na severu u svrhu primena odluka Vlade Kosova 

 

Kosovska policija je u okviru ovlašćenja i zakonskih nadležnosti  rasporedila odgovorne jedinice na terenu u severnom delu Kosova , u svrhu primena odluke Vlade Kosova i nijedne druge svrhe, navode u najnovijem saopštenju.

U tom kontekstu, obaveštavaju sve građane, da je svaka druga informacija u vezi sa obavezama policije na severu Kosova netačna, te da ostaju posvećeni vladavini prava i pružanju usluga svim građanima na Kosovu, bez razlike, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još