• Početna>
  • Vesti>

Đurić će biti proteran preko Merdara u Srbiju, U Velikom Rudaru barikade

Marko Đurić će posle privođenja prekršajnom sudiji biti proteran u Centralnu Srbiju preko Merdara, saznaje RTS.

U toku je razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, javljaju Večernje novosti.

EU osuđuje događaje u Mitrovici i poziva vlasti u Beogradu i Prištini da pokažu neophodnu uzdržanost kako situacija na terenu ne bi dalje eskalirala, saopštila je portparolka EU Maja Kocijančič.

U mestu Veliko Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi su postavili dva kamiona, i tako blokirali magistralni put.

Portparolka EK Maja Kocijančić pozvala je vlasti Srbije i Kosova da pokažu neophodnu uzdržanost i zrelost da situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala.

Kocijančić je rekla za agenciju Beta da sva pitanja od obostranog interesa treba da se rešavaju u okviru dijaloga u Briselu, čiji je krajnji cilj normalizacija odnosa Kosova i Srbije.

“To su potvrdili Hašim Tači i Aleksandar Vučić tokom sastanka sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini u petak”, kazala je ona.

Dodala je da EU žali zbog današnjih dešavanja na Kosovu koja nisu u skladu s normalizacijom odnosa.

“Očekujemo i od Srbije, koja pregovara o pristupu EU, i od Kosova, koje ima Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, da potpuno poštuju slovo i duh sporazuma koje su postigli u dijalogu”, navela je Kocijančić

Interventna jedinica kosovske policije privela je u Kosovskoj Mitrovici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: RSE

Comments

Pročitaj još