• Početna>
  • Vesti>

Vučić: To što nije formirana ZSO nije krivica samo Albanaca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da na današnjem sastanku sa Federikom Mogerini i Hašimom Tačijem nisu analizirane tačke Briselskog sporazuma koje se tiču Zajednice srpskih opština. To što ZSO nije formirana ne može biti samo krivica Albanaca, ukazuje Vučić.
“Za pet godina su se i najteži ratovi završavali, samo ZSO nije mogla da bude ustanovljena”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić za TV Pink istakavši da je prošlo 1.800 dana od potpisivanja Briselsk
og sporazuma.U sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu večeras su se sastali šefica EU diplomatije Federika Mogerini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači. Tom sastanku prethodili su odvojeni susreti Vučića i Tačija sa Mogerinijevom.

Vučić je rekao da na tom sastanku nije bilo reči o ZSO, već samo o ostalim tačkama Briselskog sporazuma, pri čemu je Srbija ispunila sve tačke sporazuma – od 7. do 15. tačke.

“Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija”, istakao je predsednik.

Naveo je da čak i ako predstavnici Prištine kažu da će raditi na ZSO, to se neće desiti.

Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da nije imao vremena da pročita Briselski sporazum, Vučić je rekao da je to “uvreda za zdrav razum”.

RTS

Comments

Pročitaj još