• Početna>
  • Vesti>

Milan Mihajlović na Svetski dan poezije: Ko piše taj svedoči

Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“  obeležiće večeras u 17h  u prostorijama biblioteke u Kolašinskoj ulici  21. mart – Svetski dan poezije,

Ovim povodom, biće organizovano Veče zavičajnih pesnika i muzike  u okviru kojeg će se ljubitelji poezije družiti sa zvučnim imenima mitrovačke poetske scene ali i sa najmlađim pesnicima koji dolaze iz mitrovačkih osnovnih i srednjih škola. Sve to će biti upotpunjeno zvukom gitare učenika Muzičke škole Miodrag Vasiljević iz Kosovske Mitrovice

Direktor Gradske biblioteke Vuk Karadžić i ujedno pesnik Milan Mihajlović kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu da mlađe generacije obezbeđuju našem podneblju perspektivnu poetsku budućnost.

„To me podseti na sva pesnička imena koja su proizišla iz našeg Mitriksa, negde devedesetih godina. a koja su stasavala pod rukom pesnika Aleksandra Despotovića, profesora – Vjere Radulović, Dobrile Lile Basarić, Nadice Spasojević, Slobodana Ristića. I mi smo pokušavali da damo nešto novo našem gradu, a najviše je bilo tog pesničkog nerva“  kaže Mihajlović.

Odnedavno,  Mihajlović je na čelu gradske biblioteke Vuk Karadžić koja postaje sve ozbiljniji organizator kulturnih dešavanja u gradu.

Poćetkom godine, povodom Savindana, biblioteka je organizovala takmičenje za đake osnovnih škola na temu života i zaostavštine Svetog Save a uskoro će obeležiti i Svetski dan knjige za decu. Kako Mihajlović kaže, to će se desiti odmah nakon vaskršnjeg raspusta.

Takođe, on najavljuje i Vidovdanski sajam knjiga kao i ozbiljno angažovanje na polju izdavačke delatnosti, posebno kada je reč o stvaralaštvu zavičajnih pesnika.

„Svako ko piše, on svedoči a mi ćemo raditi na tome da ta poezija dođe do mladih ljudi, da znaju pored koga prolaze na ulici“ dodaje Mihajlović.

Velika podrška u radu biblioteke je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još