• Početna>
  • Vesti>

Domu kulture “Gračanica” isključena struja, književno veče pod svećama

Domu kulture „Gračanica“ danas je isključena električna energija iako su računi za struju uredno plaćeni. U proteklih pola godine ovo je treći put kako se Domu kulture isključuje električna energija i onemogućava normalan rad ove institucije kulture. Tako su i danas službenici kosovske kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom, bahato i bez ikakvog obrazloženja uz asistenciju Kosovske policije isključili struju Domu kulture iako je račun plaćen 19.03.2018. Sva uveravanja i molbe da to ne rade kao i dokazi da je račun plaćen službenici nisu želeli da uvaže, kao što to nisu uradili ni prošli put.

Uprava Doma kulture „Gračanica“ smatra da se radi o smišljenom i grubom pritisku i diskriminaciji od strane službenika i institucije KEDS, jer kontinuirano i u dužem periodu vrše pritisak na Dom kulture. Obračun sa našom institucijom je deo diskriminacije i radi se planski pa se dešava da službenici račune koji su izdati 27. februara donose sa zakašnjenjem od 20 dana i traže da se plate istog trenutka.

Za ovakvo ponašanje i odnos prema Domu kulture motivi mogu biti različite prirode ali je jasno da se većinski albanski službenici bahato i neprimereno ponašaju prema našoj instituciji u kojoj pored Doma kulture rade Narodno pozorište Priština, Nacionalni ansambl „Venac“ i Gradska biblioteka.

Dom kulture „Gračanica“ upozorava nadležne institucije da pod hitno uvedu minimum reda u rad KEDS-a u Gračanici i spreče svaki oblik diskriminacije. Ukoliko se hitno ne reši ovaj problem radnici pomenutih institucija biće primorani na javni protest i blokadu saobraćaja u Gračanici.

Večerašnji događaj, književno veče Ranka Đinovića, koje se organizuje povodom svetskog dana poezije biće održano pod svećama.

 

Comments

Pročitaj još