“Dan otvorenih vrata” na PMF-u

Na Prirodno matematičkom  fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je održan “Dan otvorenih vrata” za učenike  završnih razreda srednjih škola i Gimnazija.

Učenici su imali priliku da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije o akademskom životu, načinu studiranja, organizacijom rada, kao i prohodnošću i perspektivama diplomiranih studenata.

Prof.dr Nebojša Denić, prodekan PMF rekao je da je u pitanju  tradicionalna manifestacija u okviru koje se učenici upoznaju sa studijskim programima.

“Tog dana se PMF trudi da na najbolji mogući način budućim studentima predstavi sve ono što može biti interesantno za njih, da dobiju sve informacije o studijskim programima, uslovima studiranja, o prohodnosti diplomiranih studenata, šta oni sa tim zvanjima mogu kasnije postići u životu i radu”  rekao je Denić.

Marija Spasić, student četvrte godine PMF-a, odsek hemija je sa svojim kolegama predstavila učenicima nekoliko  eksperimenata odn.rekacija.

Na pitanje zašto da neko upiše hemiju, Marija kaže:

“Zatošto je interesantno, vežbe su veoma zanimljive, imamo dobre profesore i mi smo jedna mala porodica”.

Nikolija Premović je student četvrte godine PMF-a, odsek biologija i danas je učenicima ukratko predstavila vodozemce, gmizavce, uopšteno same kičmenjake.

“Smatram da je biologija nauka budućnosti, veoma je interesantna i zanimljiva i nadam se da će se dosta srednjoškolaca opredeliti za ovaj smer na našem fakultetu”.

Učenici su danas na svakom od šest odseka prisustvovali  interesantnim događajima koje su profesori, asistenti i studenti pripremili za njih, a mogli su da postave sva pitanja vezano za studije, za zvanja koja se stiču ina taj način dobiju informacije koje im pomogu pomoći u odabiru njihovih budućih zanimanja i zvanja.

Comments

Pročitaj još