M. Arlov: Pomoć bolesnoj deci je najvažnija

Predsednik Odbora Vlade Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Kosovskoj Mitrovici pomoć članovima Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama „Podrži me“.

Roditeljima i deci uručeno je pedeset jakni koje je donirao Nenad Popović iz Banjaluke a devojčici Emiliji Marković iz Zvečana uručen je aspirator koji je obezbeđen sredstvima Odbora.

Arlov je izrazio veliko zadovoljstvo što su pojedine institucije podržale njegovu ideju da svaki radnik mesečno izdvoji simboličnu sumu i tako pomogne ovom udruženju. Trepča je jedna od tih institucija – 1131 radnik mesečno će izdvajati po jedan evro i ta sredstva će sa podračuna Udruženja, biti direktno uplaćivana bolnicama za troškove lečenja ili će njima biti plaćane avionske karte.

„Republika Srpska oseća problem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u celini.  Naročito osećamo potrebu ove najugroženije kategorije – dece kojoj je potrebna  podrška svih nas“ rekao je Arlov i dodao da će i ove godine biti organizovane humanitarne akcije poput one od prošle godine .

Predsednica udruženja „Podrži me“  Ivana Rakić kaže da svaka vrsta pomoći znači roditeljima a ponekad je dovoljno i to što neko misli na njih.

„Mnogo nam je drago što je gospodin Arlov naklonjen našem udruženju i što razume našu muku.  Zahvaljujemo se Republici Srpskoj po ko zna koji put“ kaže Rakić.

Udruženje roditelja obolele i dece sa posebnim potrebama „Podrži me“  u početku je brojalo oko 50 članova ali im se svakodnevno javlja sve više roditelja kojima je potrebna podrška svake vrste.

Foto: Arhivska fotografija

 

Comments

Pročitaj još