• Početna>
  • Vesti>

U organizaciji MZP i opštine Štrpce: Deca iz Kline i Istoka boravila na Brezovici

Oko četrdesetoro dece iz opština Istok i Klina boravilo je u Ski-centru Brezovica. Njihov odlazak organizovalo je Ministarstvo za zajednice i povratak Vlade Kosova i opština Štrpce. Mališane je juče posetio potpredsednik Vlade Kosova i ministar Dalibor Jevtić. Poručuje da će odlazak obezbediti i deci iz drugih sela u Metohiji, ako iskažu želju da posete Brezovicu.

“Raduje me činjenica da su neka od ove dece izlazeći po prvi put iz svojih mesta došli upravo ovde. Pozivam sve koji mogu da pomognu da i drugu decu širom Kosova usrećimo na ovaj način i velika zahvalnost gradonačelniku opštine Štrpce Bratislavu Nikoliću i direktoru Ski-centra Slaviši Kuzmanoviću na podršci da obećanje koje smo dali tokom poslednje posete Osojanu, ispunimo,” kazao je Jevtić.

“Za Ski-centar Brezovica ovo je jedan od lepših dana, jer smo omogućili boravak ovoj deci ovde,” naglasio je direktor Ski-centra, Slaviša Kuzmanović.

Učenik šestog razreda O.Š. “Radoš Tošić”, Dimitrije Marković, kazao je da im puno znači ovaj dolazak jer u sredini u kojoj žive ne izlaze puno.

Dimitrije se u ime svojih vršnjaka zahvalio organizatorima dolaska.

“Pored svega pozitivnog što za nas povratnike radi ministar Jevtić nam je omogućio i ovo. Priče dece najbolje vam mogu opisati ovaj doživljaj na planini jer je to za njih veliko iskustvo. Hvala organizatoru i domaćinima koji su nam omogućili puno toga,” istakao je nastavnik Milan Kovačević.

Deca će boravak na Brezovici završiti danas, kada će nakon obilaska O.Š. “Staja Marković” i druženja sa vršnjacima krenuti put Kline i Istoka.

Comments

Pročitaj još