Kuburović: Ništa novo u vezi ubistva Ivanovića

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da Beograd nema novih podataka o istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića.

“Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo na gotovo sve zamolnice koje su bile upućene od strane prištinskih organa kojih je do sada bilo pet, sa suprotne strane nismo imali takav reciprocitet, kada je reč o saradnji”, kazala je Nela Kuburović za televiziju Prva.

Ona je rekla da je na dve zamolnice Tužilaštva za organizovani kriminal odgovoreno samo na jednu i to delimično, navodeći da je na početku postupka dobijen samo zapisnik sa uvidjaja i obdukcije i da od tada nema novih dokaza i materijala.

Ministarka je istakla da su srpski organi spremni za saradnju sa prištinskim organima na pronalaženju počinioca i nalogodavaca.

“Mi smo spremni za saradnju. Tužilaštvo za organizovani kriminal preduzima odredjene predistražne radnje na teritoriji Srbije. Verujemo da će možda Specijalno tužilaštvo (Kosova), koje je preuzelo slučaj da nastavi saradnju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal”, kazala je Nela Kuburović.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta Inicijative u Severnoj Mitrovici.

Slučaj je pre nedelju dana prešao u nadležnost Specijalnog tužilaštva Kosova koje je tada navelo da je povodom ubistva podnelo više krivičnih prijava, ali da osumnjičenih nema.

Tri nedelje posle ubistva, dvojica srpskih policajca privedena su u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da nisu valjano zaštitili mesto zločina. Sumnjičili su ih da su uzeli čauru s mesta ubistva, i da je nisu predali zajedno sa drugim dokazima. Nakon isteka pritvora, sud u Mitrovici ih je oslobodio.

Comments

Pročitaj još