Jevtić: Trenutno nas ne interesuje demarkacija

Uprkos pritiscima, Srpska lista ostaje pri stavu da ne glasa za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, jer, kako kaže Dalibor Jevtić, to u ovom trenutku ne zanima predstavnike te srpske partije.

 Potpredsednik vlade Kosova je, u emisiji “Dogovor!?” koja je na programu večeras, kazao da do sastanka sa predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem nije došlo pre dva dana, kako su to albanski mediji preneli.
“Te medijske spekulacije, to je sve tako neozbiljno. Pokrenuta je tema i mi smo izneli svoje stavove oko ovog pitanja i mislim da je Srpska lista izdala saopštenje. Sve drugo što je predmet spekulacija mislim da je neodgovorno”.
Ipak, Jevtić kaže da je ranije bilo razgovora na tu temu, ne samo sa predstavnicima Albanaca, već i sa predstavnicima međunarodne zajednice.
“Da li smo razgovarali na ovu temu? Jesmo razgovarali na ovu temu. Naš odgovor je bio da to nas trenutno ne interesuje, da to nije bio predmet našeg koalicionog sporazuma na kraju krajeva. Da li postoje određene inicijative, pritisci i od strane međunarodne zajednice? Postoje. Oni od nas traže da mi podržimo taj proces”, kazao je Jevtić.
Izvor : Radio Kim
Foto : Radio Kim

Comments

Pročitaj još