U Orahovcu serija provala i pljački

 Četiri srpske kuće obijene su i opljačkane u gornjem delu Orahovca u proteklih nekoliko noći. Slučajevi provala prijavljeni su kosovskoj policiji.
 Opljačkane su kuće Jovana Stankovića, Zlatka Kolašinca, Jovice Nedeljkovića i pokojne Nadežde Grković.
 Jovan Stanković i unuk pokojne Nadežde Grković su slučaj provale prijavili kosovskoj policiji, koja je obavila uviđaj na licu mesta.
 Vlasnici druge dve kuće trenutno nisu u Orahovcu.
 U kući pokojne Nadežde Grković rođaci su zatekli slamu prostu po podu, pa postoji sumnja da su provalnici imali nameru i da je zapale.
 Preostale Srbe u Orahovcu uznemirila je ova poslednja serija provala i pitaju se šta još treba da se desi da bi bezbednosni organi preuzeli konkretnije preventivne mere na zaštiti srpske imovine, koja je svakodnevno izložena napadima, a počinioci nikada ne bivaju otkriveni, što im daje podstrek za nastavak uništavanja srpske imovine.
Izvor: RTV Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."