Đurić: Pitanje KiM egzistencijalno pitanje za našu zemlju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način. Ističe da taj susret treba da doprinese boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema – Kosovu i Metohiji.

Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da će razgovor sa Vesom Mičelom biti ozbiljan i odgovoran, jer je pitanje KiM egzistencijalno pitanje za našu zemlju.

“Normalan i odgovoran čovek teži pronalaženju rešenja, ali situacija je takva da i od pronalaženja i još više od mogućnosti da rešenje za normalizaciju odnosa na našom južnom pokrajinom ne nađemo treba da razmišljamo kakve bi to posledice imalo po našu zemlju”, navodi Đurić.

Ukazao je da današnji razgovor “treba da doprinese i boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema, a to je Kosovo i Metohija”.

“Budite sigurni da će taj razgovor biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način”, dodao je Đurić.

“Mi danas moramo da tražimo jedan novi, odgovorni prostup čuvajući tradicionalne prijatelje i pratnere u međunarodnoj zajednici i nastojimo da i drugima kažemo na jasan i nedvosmislen način da ne može Srbija da da sve, a da ništa joj se ne pruži zauzvrat i da takvom politikom ne možemo doći do rešenja”, rekao je Đurić.

Izvor> RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."