Umesto dobro jutro, tetrapak sa prozora solitera

Radio Kosovska Mitrovica : Komentar urednika

I dok se  generalno loše odnosimo prema svojoj životnoj okolini, prljamo je i zagađujemo neprestano,opet pravo čudo  vas zadesi kada prolazeći pored solitera u užem gradskom jezgru ,i to prometnom ulicom doživite da dobijete kesu , flašu ili kao naša koleginica jutros  tetrapak soka od 2 litra u glavu. Smehu nema mesta, jer je žalosno da nam okruženje ispred istog solitera  pretrpano đubrem, koje bacaju isključivo stanari , ti isti od kojih je jutros slučajno smo videli, leteo tetrapak kroz prozor. Pa onda nam krive nadležne institucije!Nikoga ne braneći, a kako i ne radnike gradskog konunalnog, koji zaista čiste ulice i trotoare , ostatke gajb i i ambalaže ispred prodavnica danonoćno i to u glavnim ulicama, čiste prepune kontejnere , dakle, ali nisu dužni da menjaju našu svest o bacanju smeća i to ni manje ni više nego ispred svojih terasa. E pa takvi ne zaslužuju život u soliterima i zgradama, da li bi to radili i u svojim dvorištima?Ruglo u gradu koji ima ionako malo prostora  a slika koju vidite mogla bi  i te kako da postane , park ili igralište za decu , za popodnevni odmor stanara.

 

Savest nam je nisko , očistimo samo svoje i biće nam mnogo lepše! Bar imajte u vidu da je ovo ulaz u jednu  INSTITUCIJU-dve ,tri , ako je vama nepoznato našim komšijama nije.Zato molimo  umesto tetrapaka  sa nekog sprata solitera  uputite osmeh i dobro jutro. Ovo je naš grad ,mi  drugi nemamo!!!!

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."