Šeholi: Uskoro hapšenja za ubistvo Ivanovića

„Informacije od relevantih institucija Kosova govore da su u pitanju nedelje ili dani kada će oni koji su pod sumnjom za ubistvo Olivera Ivanovića“ biti uhapšeni, kazao je danas u Čaglavici analitičar Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi.

Na konferenciji na kojoj je predstavljeno istraživanje „Razotkrivanje unutrašnjeg neprijatelja: problemi srpske zajednice na Kosovu“, rečeno je da je ubistvo Olivera Ivanovića uznemirilo ne samo Srbe, već čitavo Kosovo.

Istraživanje koje je institut sproveo pokazuje da Srbi, a posebno oni koji žive na severu, veruju da Ivanovića nisu ubili Albanci.

Kako je naveo Šeholi, anketirani građani smatraju vrlo ozbiljnim to što je Specijalno tužilaštvo Kosova preuzelo rešavanje slučaja ubistva srpskog političara.

„Uskoro će uslediti hapšenje ljudi za koje se sumnja da su uključeni u ubistvo Olivera Ivanovića“, kazao je Šeholi u Medija centru u Čaglavici.

Uprkos ubistvu Ivanovića situacija na severu je stabilna i dobro kontolisana, smatra istraživač Instuta Drizan Šalja.

„Nakon ubistva političara Olivera Ivanovića mislim da je bezbednosna situacija stabilna, nadgleda se od snaga reda u saradnji sa Euleksom. Mislim da je to ubistvo uticalo sa psihološkog aspekta na Srbe, povećala se nesigurnost, ali sa opšteg aspekta se monitoriše i ona je pod kontrolom“.

Atentat na Ivanovića je samo jedan od problema koji je Institut prepozanao kroz ovo istraživanje.

 

Izvor : Radio Kontakt plus

Foto : Radio Kim

 

 

Comments

Pročitaj još