• Početna>
  • Vesti>

Od Odbora za pomoć niz donacija za KiM, Arlov polaže cveće na mestu ubistva Olivera Ivanovića

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske uručiće ove nedelje niz donacija, kada će na Kosovu da boravi i predsednik ovog odbora, Milorad Arlov. Posetu počinje u petak, 16. marta. On će u 10 časova, a na tačno dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića, položiti cveće na spomen ploču u Kosovskoj Mitrovici, pred prostorijama Ivanovićeve stranke gde je i ubijen.

Arlov će potom, 17. marta, deci Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, kod Hrama Svetog Dimitrija u ovom gradu, u 11 časova, pokloniti 50 novih jakni vrednosti oko 1.500 evra. Ova donacija je poklon Nenada Popovića iz Banja Luke.

Arlov će i devetogodišnjoj Emiliji Marković iz Zvečana, koja boluje od cerebralne paralize, uručiti novi aspirator, vrednosti 300 evra, a za vađenje sekreta iz grla.

U nedelju, 18. marta, u 11 časova Arlov boravi u poseti novoosnovanom fudbalskom klubu Babin Most-Runi. Ovaj klub dobiće komplet dresova i 10 lopti.

“Značajan humani poklon za ovaj novoosnovani fudbalski klub i za njegov početak fudbalskog rada, preko našeg odbora, šalje Fudbalski Savez Republike Srpske, na čelu sa predsednikom Milom Kovačeićem” – navode iz Odbora za pomoć KiM-u.

Ovaj odbor godinama unazad pomaže Srbe na KiM-u, a nedavno je uručio i novčanu donaciju udruženju “Podrži me”. U toku su i pripreme za realizaciju sedmog projekta “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Ukupno 650 dece, uzrasta od 10 do 15 godina, sa Kosova i Metohije, u pratnji nastavnika i učitelja – od 16. do 23. juna, ugostiće njihovi vršnjaci u gradovima Republike Srpske.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još