Apostolova: Slabi rezultati u obrazovanju

Šefica Kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova, izrazila je svoje nezadovoljstvo u vezi sa političkim intervencijama u obrazovni sistem. Prema njenim rečima, ove intervencije su dovele do toga da Kosovo ima slabe rezultate na ovom polju,prenosi “Zeri”.

„Ne treba da bude političkog intervenisanja, nastavnici treba da budu kvalifikovani. U tom slučaju, učenici neće moći da nauče čitanje i pisanje, kao što je ispalo posle PISA testa, što je sramota, ali to je prava realnost“, rekla je Apostolova prilikom objavljivanja izveštaja „Sprovođenje strateškog plana za obrazovanje na Kosovu“.

Ona je dalje dodala da se oseća razočarano zbog slabih rezultata obrazovnog sistema na Kosovu, kao i zbog toga što je Kosovo nekoliko puta bezuspešno pokušalo da uveri zvaničnike EU da ima napretka na polju obrazovanja.

„Razočarana sam ranijom prezentacijom u vezi sa nesprovođenjem ovog plana. Kosovo će svakako jednog dana biti u Evropi, ali Kosovo je bezuspešno nekoliko puta pokušalo da pokaže napredak kada je reč o aspektu obrazovanja“, dodala je Apostolova prenosi “Zeri”.

 

Izvor : TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."