Ves Mičel danas na Kosovu

|Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel posetiće Kosovo danas i sutra, 12. i 13. marta.

Mičel će razgovarati s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem, kao i s drugim političarima i predstavnicima civilnog društva, saopštio je Stejt department.

U saopštenju se navodi da će ta poseta “potvrditi bliske odnose” Kosova i SAD i da će Mičel “ohrabriti vladu Kosova da postigne napredak u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom, da ojača vladavinu prava, podstakne ekonomski razvoj i da prevaziđe regionalne izazove u interesu stabilnosti i integracije na Zapad”.

Tači i Mičel će posle današnjeg sastanka održati zajedničku konferenciju za medije.

Mičel iz Prištine u sredu dolazi u Beograd, gde će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, kao i s predstavnicima opozicije.

U okviru sadašnje turneje po regionu, američki zvaničnik će posetiti i Skoplje i Atinu, kao i Nikoziju.

Izvor: Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."